Ιστορικό

history1958 : Ο Ιωάννης Πελέκης μεταφέρει εμπορεύματα εντός Ελλάδας με το ιδιόκτητο φορτηγό αυτοκίνητό του.

1972 : Έχει καταφέρει να κάνει γνωστό το όνομα και τις υπηρεσίες του πανελλαδικά, και αγοράζοντας το πρώτο ιδιόκτητο ψυγείο-αυτοκίνητο επεκτείνει τις δραστηριότητές του με μεταφορές και εκτός Ελλάδας με κυριότερο προορισμό τις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας. Η επαγγελματικότητά που τον διακρίνει, καθώς και η αξιοπιστία των υπηρεσιών του τον κάνει ευρύτερα γνωστό στην αγορά και του δίνει τη δυνατότητα να κάνει ακόμη ένα βήμα.

1980: Ιδρύεται η εταιρία Ι.ΠΕΛΕΚΗΣ ΑΕ  μετά από 22 χρόνια παρουσίας του κου ΙΩΑΝΝΗ ΠΕΛΕΚΗ στο χώρο των μεταφορών.  Έχοντας στην κατοχή του δύο ιδιόκτητα ψυγεία-αυτοκίνητα ιδρύει και επίσημα την Εταιρία, προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό και αποφασίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και να κάνει γνωστό το όνομα της Εταιρίας του στις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης. Οι μεταφορές ολόκληρων και τμηματικών φορτίων που αναλαμβάνει πλέον η Εταιρία είναι από και προς την Ελλάδα, αποκτώντας συνεχώς μεγαλύτερο πελατολόγιο από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Τα αποτελέσματα για την Εταιρία είναι θετικά, και καθώς η ζήτηση για τις υπηρεσίες της αυξάνεται επιβάλλεται η αγορά επιπλέον αυτοκινήτων.

1991 : Αγορά ιδιόκτητου χώρου στάθμευσης / φύλαξης αυτοκινήτων, ο οποίος και χρησιμεύει επίσης ως χώρος τεχνικής επιθεώρησης των οχημάτων αλλά και προσωρινής αποθήκευσης εμπορευμάτων.

1998 : Η επιτυχία της Εταιρίας είναι πλέον αναμφισβήτητη αλλά οι ιδιοκτήτες της δεν επαναπαύονται σε αυτήν. Με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των πελατών της και την βελτίωση των υπηρεσιών της, η Εταιρία προχωρά στην αγορά έκτασης 17.000 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή του Ασπροπύργου, μία μεγάλη επένδυση που σκοπό έχει την δημιουργία υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων για την στέγαση αποθηκών /ψυγείων, γραφείων, χώρων στάθμευσης και τεχνικού ελέγχου των οχημάτων.

2010 : Κατασκευή / ανέγερση καινούργιων εγκαταστάσεων, με άμεση πρόσβαση στην Αττική Οδό, και  αποτελούνται από γραφεία/ αποθηκευτικοί χώροι εμπορευμάτων / συνεργείο & πλυντήριο φορτηγών αυτοκινήτων / χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

 

Η Εταιρία σήμερα είναι πλέον καταξιωμένη Πανευρωπαικά, και διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους ιδιόκτητων ψυγείων και φορτηγών αυτοκινήτων, έτοιμα να μεταφέρουν οποιοδήποτε φορτίο κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ευρώπης. Επιπλέον με την ανέγερση των καινούριων εγκαταστάσεων μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες  λύσεις, σε οτι αφορά  στην μεταφορά / αποθήκευση / διανομή εμπορευμάτων.